ביטוח רכב

ביטוח חובה וביטוח רשות
ביטוח רכב מאגד בתוכו שלושה סוגי ביטוח: ביטוח חובה, ביטוח צד ג, ביטוח מקיף.

ביטוח חובה כשמו כן הוא-חובתו של כל אזרח בישראל שבבעלותו כלי רכב לבטח ביטוח חובה את רכבו מאחר והוא מכסה נזקים שנגרמו לנהג ולנוסעי הרכב, ונזקים שנגרמו להולכי רגל בשל פגיעה בהם על ידי נהג הרכב המבוטח.

ביטוח צד ג הוא ביטוח רשות המכסה נזקים לרכוש שנגרמו לצד שלישי שאינו מבוטח בפוליסה של בעל הרכב על ידי הנהגים הכלולים בפוליסה כמורשים לנהוג ברכב.

ביטוח מקיף אף הוא ביטוח רשות והוא מכסה נזקי גניבות, תאונות דרכים, ואת כל סוגי הנזקים האחרים שנגרמו לרכבו של בעל הפוליסה ו/או לצד שלישי עד גובה הסכום הכלול בפוליסה. ביטוח מקיף כולל בתוכו גם ביטוח צד ג' ולמבוטח ניתנת האופציה לבחור את הסעיפים המתאימים לנתוני הרכב שיקבעו את גובה הפיצוי במקרה של תביעה.

ביטוח רכב ונזקי עונת החורף
אחוז ניכר מהתביעות המגיעות אל חברות ביטוח הרכב הן בגין נזקי גניבות ונזקי תאונות דרכים, אך ביטוח הרכב בכל החברות מכסה גם נזקי טבע, ואכן בחורף ישנן תביעות רבות בגין נזקים הנגרמים מהצפות.
כולנו ראינו בימים האחרונים את התמונות של כלי רכב או מוניות השטים בשלוליות שנוצרו על-ידי הגשמים, והמילים שעלו אצל רובנו היו "ביטוח רכב"; אך למרות זאת, ספק אם נערכתם למקרה שתחליטו להיות הרפתקנים חסרי מנוח ותנסו לצלוח את השלולית שהייתה עד לפני כמה דקות כביש ותמצאו את עצמכם מגישים תביעה לחברת הביטוח על נזקים כבדים לרכב שלכם.
עוד לפני שמזעיקים את השמאי (רצוי שלא יהיה זה שמאי חברת הביטוח) מומלץ לתעד במצלמה המצויה היום כמעט בכל מכשיר סלולארי את הנזקים-ואם יש ברשותכם עיתון המציג את התאריך של יום האירוע לצרף אף אותו לצילום, ולאחר מכן לחכות לבוא השמאי. רצוי לא להזיז את הרכב מהמקום אם אינכם חוסמים את הנתיב לכלי רכב אחרים.

ביטוח רכב ונזקי תאונות דרכים
בתביעה בגין תאונת דרכים השלבים הם אותם השלבים כמו במקרה הַצְליחה הלא מוצלחת, אך בנוסף יש לבדוק אם היו עדים לתאונה ולבקש מהם לתת את פרטיהם המדויקים, ורק כאשר השמאי מגיע למקום להזיז את הרכב אם זה למוסך או למקום אחר, ואם אתם מעבירים את הרכב ממקום התאונה היישר למוסך-מומלץ שיהיה זה המוסך שאתם מכירים ועובדים איתו ואינו קשור עם חברת הביטוח בהסדר כלשהו, מאחר ולרוב העלויות בו יהיו נמוכות יותר.

השוואת מחירים בביטוח רכב
הליך השוואת מחירי ביטוח רכב בחברות השונות באמצעות האינטרנט חוסך שיחות טלפון יקרות ומתישות אל חברות הביטוח השונות-פשוט נכנסים לאתר המתאים ומקישים את פרטי הרכב ומקבלים פרטים על ביטוח רכב בחברות השונות כולל מחירים, תנאי קבלת הפוליסה ומה היא מכילה, מזינים את הפרטים האישיים ומספר טלפון להתקשרות וממתינים ליצירת קשר על-ידי נציג החברה, ומכאן הדרך קצרה להחלטה באיזו חברה לבחור.

חשוב לציין בשיחה עם נציג חברת ביטוח הרכב את הפרטים שיכולים להוזיל את עלויות הביטוח, לדוגמה: רכב שאינו נוסע בשבת, ולהימנע ממסירת מידע כוזב או פרטים שאינם מדוייקים, יחד עם זאת מוטב להימנע ממסירת פרטים מיותרים שאינם הכרחיים, יש לזכור שחברות ביטוח הרכב מקליטות את השיחות הנכנסות והיוצאות.

ביטוח לרכב שכור
לרוב התשלום עבור הביטוח גלום במחיר אותו גובות חברות השכרת רכב, אם זאת חברות מסוימות מאפשרות לשוכרים לשלם באופן עצמאי את הביטוח ולכן מומלץ לבדוק עם חברת ההשכרה אם אפשרות זו אכן קיימת, ואם כן לבדוק בין חברות הביטוח את עלויות ביטוח הרכב מאחר ומחירי הביטוח של השכרת רכב שונים ממחירי הביטוח של רכב בבעלות פרטית.

חברת הסעות משתמשת בשירותי ביטוח נרחבים יותר מהלקוחות המסורתיים של חברות המציעות שירותי ביטוח לרכב.
שירותי הסעות כוללים בתוכם מטבעם נסיעות מרובות, מה שחושף את ההסעות הללו לתאונות פוטנציאליות, וכן לפגיעה גופנית במספר רב של נוסעים.
במקרה כזה, קיים ביטוח רכב מיוחד הייעודי לרכבי הסעות, המאפשר כיסויים רחבים יותר לעומת הביטוח הרגיל לרכבים פרטיים למשל.
קיימת הרחבה מיוחדת לביטוח רכבי הסעות, והיא ביטוח תאונות אישיות הניתן לחברות הסעה שונות. במקרה של נכות, תאונה קשה או חס וחלילה פטירה, מופעל ביטוח שכזה.