ביטוח טרקטורונים

הרפתקנים חסרי ביטוח
אוהבי הרפתקאות ואתגרים מתייחסים לטרקטורונים לעיתים כאל מכונית צעצוע של ילדים קטנים, למרות שכולם קוראים ושומעים על תאונות שמעורבות בהם טרקטורונים הנגמרות בפגיעות קשות ולעיתים במוות.
הטרקטורון הוא כלי רכב לכל דבר-שלא יבלבל אתכם המראה של רכב ללא גג או כיסוי עליון אחר, זהו רכב מסוכן שיש לנהוג בו בזהירות יתירה, וההתייחסות הלא רצינית של חלק מרוכבי הטרקטורון מובילה לשאננות שאינה משעשעת כלל כאשר נהיגת ה"שעשועים" מסתיימת בתאונה קשה-ולרוב כשמדובר בטרקטורונים זוהי תאונה עם הרוגים ופצועים קשה. הטרקטורון במקור היה רכב עבודה, ורק בשנים האחרונות הפך ללהיט בקרב חובבי טיולים אתגריים, שרבים מהם צעירים ובני נוער שאינם מודעים, או מודעים ועוברים על החוק שאוסר על טיולי טרקטורונים בכבישים מהסיבה הפשוטה שטרקטורונים מתאימים לנסיעה בשטח פתוח ואינם מיועדים לנסיעה על משטח סלול.

חברות הביטוח מבטחות את הטרקטורונים בפוליסת ביטוח חובה כמחויב על פי חוק הרכב המנועי שכולל גם את הטרקטורונים-אך להבדיל מביטוח רכב מנועי אחר, בביטוח טרקטורונים על גבי פוליסות החובה מצוין שמו של נהג אחד בלבד שרק הוא מורשה לנסוע בטרקטורון. עבור תוספת של נוסעים מלבד הנהג חברות הביטוח גובות מחיר גבוה למדי, באופן זה ניסו חברות הביטוח למנוע מצב שבו כל אחד יוכל לעשות סיבוב על הטרקטורון ובמקרה של נזק לתבוע את חברת הביטוח, ולכן רבים המקרים בהם בעל הטרקטורון שהוא לרוב גם הנהג המורשה נמנע מכך מטעמים כלכליים, אך מסיע נוסעים נוספים בטרקטורון למרות שהם אינם מבוטחים.

כפי שציינו לעיל טרקטורונים הפכו מכלי רכב המשמש לעבודת קבלן שיפוצים לרכב שמגיע לידיים צעירות מדי ולא מיומנות של צעירים שנוהגים בו לעיתים אף ללא רישיון, בדרכים סלולות שאינן מתאימות לטרקטורונים, ולרוב במהירות מסכנת חיים וללא קסדה כמתחייב בחוק-ומכל הסיבות האלו ואחרות ביטוח צד ג לטרקטורונים מותנה בקבלת אישור מבעל הפוליסה לנהוג ברכב, רישיון בתוקף לנהיגה על טרקטורון, והגבלת גיל.
ההגדרה על פי חוק במדינת ישראל לתאונת דרכים היא כל פגיעה בגוף שהיה מעורב בה רכב מנועי-גם אם הייתה רק כניסה לרכב או יציאה מרכב שלא היה בנסיעה באותה עת.
אם ההתרחשות חלה בזמן טעינה על הרכב או פריקה ממנו החוק אינו מגדיר אותה כתאונת דרכים ואינו מזכה את המעורבים בה בפיצויים.
במקרה של תאונת דרכים יש למצוא במהירות עורך דין מומחה לנזקי גוף לפני שנוצר קשר עם חברת הביטוח, ואם נוכח בשטח חוקר מטעם אחת מחברות הביטוח יש להקפיד שלא ישתמע מדבריכם שיוקלטו על ידו שהפגיעה חלה בעת טעינה ופריקה, מאחר ובמקרה כזה חברות הביטוח יהיו פטורות מתשלום פיצויים מאחר וזו אינה תאונת דרכים.

שוכרים טרקטורון
בהסכם השכרת טרקטורון מתחייבים השוכרים בביטוח רכב בדיוק כמו בהשכרת רכב אחר, ובמקרה של תאונת דרכים שבה היה מעורב הטרקטורון השכור יש לקבל ולמסור את פרטי ביטוח החובה של הטרקטורון המעורב בתאונה, ואם זו התהפכות שבה לא היה מעורב כלי רכב אחר יש לצלם את הטרקטורון שהתהפך ואת הפגיעות בגוף אם היו לפני פינוי הטרקטורון מהמקום והפינוי לבית חולים.

ביטוח צימרים וביטוח טרקטורונים
החברות המפעילות טיולי טרקטורונים מחויבות על פי חוק לבטח את הטרקטורונים שברשותן ביטוח מלא, אך למרבה הצער ישנן חברות שעוברות על החוק ובכך מסכנות את עצמן ואת המטיילים, ולכן יש לדרוש לפני היציאה לטיול מבעלי החברה להציג את פוליסת הביטוח הקיימת.
בפוליסת ביטוח של צימרים המציעים לאורחיהם טיולי טרקטורונים מומלץ להוסיף גם פוליסת ביטוח טרקטורונים מלאה הכוללת בנוסף לביטוח חובה גם ביטוח מקיף או לפחות ביטוח צד שלישי, על מנת שבעלי הפוליסה יהיו מכוסים למקרה של תאונה או נזק עתידיים, ובכך יחסכו מעצמם הוצאות מיותרות בגין תביעות מצד רוכבי הטרקטורונים שהתארחו בצימרים שלהם.